حمله پوتین به سیاست‌های واشنگتن

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با «تاکر کارلسون» مجری شناخته شده آمریکایی سیاست های کاخ سفید از اوکراین تا نورد استریم را هدف حمله قرار داد و گفت: دموکراسی آمریکایی را یک توهم است.

به گزارش تحریریه، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با «تاکر کارلسون» مجری برنامه گفت وگو محور آمریکایی (Tucker Carlson Network) در کاخ کرملین مصاحبه کرد. کمتر کسی انتظار داشت که در مصاحبه روز سه شنبه آن ها در مسکو که دو روز بعد در وب سایت کارلسون محافظه کار منتشر شد، چیز مهمی وجود داشته باشد.

تارنمای نشریه «پولیتیکو» نوشت، کارلسون در مصاحبه خود نتوانست انتظارات غرب را برآورده کند یا درک عمیق جدیدی را در مورد اهداف جنگی واقعی رئیس جمهور روسیه به دست آورد. او نتوانست به پوتین مسئولیت حمله به اوکراین را بقبولاند. در مقابل پوتین از این فرصت نهایت استفاده را برد تا بذر تردید را در مورد کمک های آمریکا به اوکراین و ماهیت نظام سیاسی ایالات متحده بکارد.

در این گزارش نکات مهم مصاحبه پوتین با کارلسون آمده است.

حمله پوتین به سیاست‌های واشنگتن

۱- جنگ اوکراین هنوز تمام نشده

پیام اصلی پوتین به آمریکایی ها این بود که کمک به اوکراین با پول و تسلیحات بیشتر فایده ای ندارد. البته کارلسون هم کسی است که خودش قبلاً حمایت ایالات متحده از اوکراین را زیر سوال برده بود.

پوتین گفت: اگر واقعاً می‌خواهید جنگ متوقف شود، باید تدارک سلاح برای اوکراین را قطع کنید. سپس در عرض چند هفته جنگ تمام خواهد شد.

پوتین مدعی شد که این بر عهده آمریکاست که به اوکراین بگوید پای میز مذاکره بیاید.

پوتین در پاسخ به این سوال که آیا روسیه به اهداف جنگی خود دست یافته است، گفت: نه. ما هنوز به اهداف خود نرسیده‌ایم زیرا یکی از آنها نازی‌زدایی است.

غرب این ادعا را که روسیه به دنبال «نازی زدایی» اوکراین است، به عنوان کلید واژه ای برای برکناری رئیس جمهور منتخب دموکراتیک و یهودی اوکراین یعنی «ولودیمیر زلنسکی» تلقی می کند. البته پوتین با اشاره ای مستقیم منظورش را رساند و گفت: ما باید از شر کسانی خلاص شویم که از نازیسم حمایت می کنند.

حمله پوتین به سیاست‌های واشنگتن

وقتی کارلسون پرسید که آیا پوتین از قلمرویی که اکنون در اختیار دارد راضی است؟ وی از پاسخ دادن امتناع کرد و دوباره بر نازی‌زدایی تاکید کرد.

۲-حمله پوتین به دموکراسی آمریکایی

پولیتیکو تصریح کرد: پوتین در مصاحبه با کارلسون، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده که اواخر سال جاری برگزار می شود، دسترسی نامحدودی را به مخاطبان پرشمار آمریکایی پیدا کرد.

مشخص است که کارلسون در انتخابات احتمالی بین «دونالد ترامپ» در مقابل «جو بایدن» از چه کسی حمایت خواهد کرد. اما این پوتین بود که اولین بار نام ترامپ را مطرح کرد و گفت که رابطه شخصی را با رئیس جمهور سابق ایالات متحده و همچنین جورج دبلیو بوش داشته است.

پوتین با انتقاد از سیستم سیاسی ایالات متحده، دموکراسی آمریکایی را یک توهم دانست.

کارلسون هم این دیدگاه را تکمیل کرد و گفت: «به نظر می رسد که شما سیستمی را توصیف می کنید که توسط افرادی که انتخاب شده اند اداره نمی شود.»

پوتین خوشحال پاسخ داد: درست است، درست است. این به شخصیت رهبر ارتباط ندارد بلکه مربوط به طرز فکر نخبگان است.

۳- پیروزی تبلیغاتی کرملین

پولیتیکو با حمله به اقتدارگرایی پوتین مدعی شد کسانی که می توانند با پوتین صحبت کنند همیشه توسط خود مسکو انتخاب می شوند و کارلسون نیز از این قاعده مستثنی نبود.

کارلسون نتوانست در مصاحبه مانع پوتین شود اگرچه از همان ابتدا می خواست گفت وگو را مدیریت کند؛ کارلسون به سوال خود در مورد اینکه چرا روسیه به اوکراین حمله کرد، جواب طولانی پوتین را دریافت کرد که به تاریخ روسیه در قرون گذشته پرداخت. کارلسون حتی در تایید پوتین گام برداشت و در مورد صداقت و دانش دایره المعارفی رئیس جمهور روسیه سخن گفت.

در همین حال، کارلسون از موضوعاتی که می‌توانست برای کرملین حساس باشد پرهیز کرد و به گزارش‌ها از جنایات جنگی روسیه در بوچا و ماریوپل، حکم دستگیری پوتین، موضوع الکسی ناوالنی و دیگر زندانیان سیاسی و تعداد کشته‌شدگان در جنگ نپرداخت. او حتی از هرگونه سوال در مورد انتخابات ریاست جمهوری آینده روسیه و رد صلاحیت نامزد ضد جنگ «بوریس نادژدین» هم خودداری کرد.

حمله پوتین به سیاست‌های واشنگتن

۴-پوتین و ایلان ماسک

«ایلان ماسک» رئیس تسلا و ایکس هم بخشی از این گفت وگو بود زیرا وی در مورد جنگ روسیه و اوکراین، دو رفتار را نشان داده است. وی در ابتدا به کیف کمک کرد. پوتین در مصاحبه با کارلسون به رفتار این میلیاردر پرداخت و گفت: گزارش‌هایی وجود دارد که ایلان ماسک قبلاً تراشه هایی را در مغز افرادی در ایالات متحده کار گذاشته است.

رئیس جمهور روسیه در پاسخ به سوالی در این زمینه اظهار داشت «فکر می‌کنم هیچ مانعی برای ایلان ماسک وجود ندارد. او هر طور که صلاح بداند عمل خواهد کرد. با این وجود، باید زمینه های مشترکی با او پیدا کرد و به دنبال راه هایی برای متقاعد کردن او بود. من فکر می کنم او یک فرد باهوش است. من واقعاً معتقدم که او باهوش است.»

۵-پوتین آماده تبادل زندانیان با غرب

یک سوال بی جواب قبل از شروع مصاحبه این بود که آیا کارلسون در مورد «ایوان گرشکویچ» خبرنگار آمریکایی وال استریت ژورنال که از حدود یک سال قبل در روسیه بازداشت است، پرسشی می پرسد یا خیر. کارلسون احتمال تبادل زندانی را مطرح کرد اگرچه همزمان وی را بیگناه خواند.

پوتین با این توصیف کارلسون از گرشکویچ مخالفت کرد و مدعی شد که وی اطلاعات خطرناکی را داشت. با اینحال رئیس‌جمهور روسیه گفت که سرویس‌های ویژه روسیه و آمریکا در مورد این پرونده با یکدیگر در تماس هستند و هیچ مانعی برای حل این موضوع وجود ندارد.

پوتین سپس از «فردی که در یکی از کشورهای متحد آمریکا دوران محکومیت خود را می گذراند» نام برد؛ گفته می شود منظورش «وادیم کراسیکوف» مامور FSB است که در آلمان محکوم به حبس ابد شده است.

بسیاری اعتقاد دارند این سیگنالی است که نشان می دهد کرملین به دنبال آزادی کراسیکوف از آلمان در ازای آزادی گرشکویچ است.

۶-کانال های ارتباطی آمریکا و روسیه همچنان برقرار است

به نوشته پولیتیکو، پوتین مدعی شد که به یاد نمی آورد آخرین بار چه زمانی با رئیس جمهور بایدن صحبت کرد. پوتین از کارلسون پرسید: «آیا باید همه چیز را به خاطر بسپارم؟ من کارهای خودم را برای انجام دادن دارم. ما امور سیاسی داخلی داریم.»

پوتین در پاسخ به این سوال که چرا با همتای آمریکایی خود صحبت نکرده است، گفت: «چرا با او تماس بگیرم؟ در مورد چه چیزی با او صحبت کنم؟ یا برای چه به او التماس کنم ؟»

با اینحال او افزود که در زمینه خطوط ارتباطی واشنگتن و مسکو برخی تماس ها حفظ شده است.

حمله پوتین به سیاست‌های واشنگتن

۷-تاکر زمان زیادی به پوتین اختصاص داد

مصاحبه ضبط شده روز سه شنبه در کاخ کرملین کمی بیش از دو ساعت بود که این دومین مصاحبه طولانی مدت کارلسون تا کنون بوده است. این مصاحبه ۲۹ دقیقه بیشتر از گفت وگو با «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان و ۴۶ دقیقه از مصاحبه با دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده طولانی تر بود.

۸-پوتین آمریکا را مسئول انفجارهای نورد استریم می داند

کارلسون با اشاره به انفجارهای مرموز سپتامبر ۲۰۲۲ که خطوط لوله گاز زیر دریا بین روسیه به آلمان را منهدم کرد، از پوتین پرسید: چه کسی نورد استریم را منفجر کرد؟

پوتین پاسخ داد: به طور قطع شما.

به نوشته نشریه آمریکایی، در این زمان کارلسون گیج شد و پاسخ داد «آن روز خیلی درگیر بودم!». وی ناگهان خود را در نقش مظنون در مقابل KGB یافت.

پوتین به وی گفت شاید شما دلیلی برای انجام ندادن این اقدام نداشته باشید اما CIA اینطور نیست.

پوتین در پاسخ به این سوال که آیا مدرکی برای این ادعا دارد یا خیر، گفت که باید به این سوال پاسخ داد که چه کسی انگیزه و منابع را در اختیار دارد؟

تا به حال چند کشور با درجات مختلف به طور علنی مسئول این انفجارها شناخته شده اند. اوکراین گفته است که روسیه مسئول است و کرملین آن را رد کرد. مسکو قبلاً بدون ارائه مدرکی انگلیس را مقصر می دانست.

Tucker Carlson interview with Russian President Vladimir Putin - Sputnik International, 1920, 08.02.2024

۹- نقطه اوج مصاحبه

زمان شگفت آور مصاحبه هنگامی بود که پوتین به یک دستیار خود دستور داد تا نسخه‌هایی از نامه‌های قرن هفدهمی «بوهدان خملنیتسکی» قزاق را به او بدهد تا به کارلسون ثابت کند که او (در مورد سیاست های غرب) چیزی را از خودش اختراع نمی کند. وی به مجری سابق فاکس نیوز گفت که می‌تواند اسناد را به انگلیسی ترجمه کند.

پس از این کار کارلسون وحشت زده به نظر می رسید.

پایان/

۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 28819

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 10 =